Hari nie...hari ahad, dah lama tak masuk dapur sebab aku bukan rajin memasak pun. So, masak sempoi2, orang Penang kalau tak dak kari...tak sah kut, sebab tu ada lagu cakap "kari2, nasi kandaq, papadom"....
Dari kecik kalau ada kari mesti nak ada sambal belacan dgn ikan kering, lebih sedap kalau ada ikan gelama masam...fuhh! aku suka sangat. Dulu2 masa kecik, ayah bela ayam, kalau ayam bertelor...telornya kami tak makan tapi bawa pi kedai dan tukar dengan ikan kering...dapat lebih banyak lauk dan ramai orang boleh makan...dengan minyak2 bekas goreng lauk tu kami gaul dengan nasi.
Petang pulak Kak Mun masak spaggeti plus macaroni untuk minum petang.
SUDAH TERBIT - NO 23
-
Alhamdulillah! Manuskrip yang saya mulakan dengan working title KERANA NUR
KARMILA sudah masuk cetakan dan akan berada di Pesta Buku 1M, PWTC nanti.
Taju...
9 years ago
5 comments:
Salam tahun Baru Adik Mawar....wah...berderet-deret menu sekali masak erk!....I likeeeee!
Salam Kak Watie...
Hepi New Year, hahaha...berderet sekali sekala ja, kalau suh masak hari2..hmm, tak makan ler.
rajinnyerrr.. ehehe
en_me,
Macam perli jer..hehehe..cek ni mmg ler tersangat 'rajin' kalau bab memasak nie...kwang..kwang..kwang...
HMM...yummy..I like...
Post a Comment