A scribble of my mind and heart.....

Monday, December 20, 2010

BEACH GETAWAY

18-19 Dec 2010..




Lanjutan dari reunion haritu, ada yang minta buat 2nd reunion. So, Lin pun berbesar hati dan 'berhempas pulas' buat new arrangement untuk another get together. Mula2 tu sounds like ramai yang nak join...tapi at last yang lekat cuma 10 orang jer. Antara yang managed to join Lin, Leha, Masni, Soleh, Zah, Sanah then later Yati, Wati dan Ala. Tapi tak kisah lah...asal hati bahagia.

Aku pun nyaris2 tak jadi nak join, sebab that very same week kakak2 aku yang pegi Mekah tu...balik kampung. Lepas tu kawan aku ( Pharmacy USM), Kak Cik...turun dari Pahang, ada enforcement meeting. Tapi bila mengenangkan dah janji dan ramai pulak yang dah tak boleh join, pi jugak la. Tapi pagi2 lagi pi Penang untuk fetch Kak Cik, pi breakfast dan hantar dia pi epot, lepas tu baru ler bertolak ke Feringgi Beach.



Pukul 3PM baru sampai Batu Feringgih. Tempat ni betul2 tepi pantai, dah berpuluh tahun dok Penang, tak tau pulak ada this kind of chalet...lebih santai dari duduk kat hotel. Tapi sebab ada overlap booking...kami kena accept another guest house managed by an Arab...depa dok panggil dia Maher Zain plak. Mentang2 ler rental agreement depa dah nak expired, depa tak jaga sangat...banyak kelemahan dan kekurangan, tapi acceptable la..sebab nak dok semalam jer. Yang best nya...dekat sangat dengan pantai, boleh dengar deru ombak dan bau pantai.


Jalan2 kat pantai.



Walaupun 'istana hinggap' bak kata Ala, tu tak sepertinya, banyak kekurangan...tapi at least location berdekatan pantai tu buat kami terima jer la. Agenda pertama, makan roti jala yang di bawa Leha...sedapppppp...Lepas tu jalan2 kat pantai.



Antara aktiviti kat sini, boleh ler buat island hopping dengan bot (RM 80), naik kuda (RM 30), ada Banana boat dan juga naik payung terbang( terlupa nak snap gambar). Ramainyer manusia, sebab kebetulan ada pesta pantai minggu tu.

Long lost friend




Malamnya jumpa Norsuryati Ramli dan Rusmawati Hussein...dah 26 years tak jumpa. Then Ala join kemudian malamnya, dan bawa kek yang cantik tertulis 'class of 84'...bermulalah sessi mengenang old time story dan bergelak sampai nak pecah perut.

Jalan2 Night Market

Dah lama dok Penang, but this is my first time pegi Bt Feringgi Night Market...selalu dok tengok kat dalam TV jer...ok gak la. Lebih ramai tourist, kami menyebok jer. Ada la beli few items...sekadar ambik syarat sebab dah pi PM tu...




Jalan2 along the road, sepanjang2 tu adalah night market...penat jugak la, lepas tu berenti minum kat food court.

MPS and Enforcement Meeting

Paginyer, walau pun terasa nak menikmati keindahan pantai sebelah pagi...terpaksa juga gerak awal sebab dapat message dai Kak Kasma, ada meeting kat Kompleks Masyarakat Penyayang.

Talk given by Dato Nancy ( MPS President) regarding the future Pharmacist Role, and by Encik Ghazali ( from the Pharmacy Enforcement) regarding the new regulation in Dextromethorphan and Pseudoephedrine recording to control the miss used of these particular drugs nowdays.

Had my wonderful time......

4 comments:

nora said...

Amboi jln2 kat bt fringgi ckp pun kat aku, klu tdk bole join...

Packy @ Mawar Merah said...

Alamak...Kem, semua jemputan Lin yang buat, aku ni tukang sibuk jer. Nanti la next taim kita buat lagi.

kak cik said...

hang expose gambag en.oficer tu bahaya.

Packy @ Mawar Merah said...

Kakcik,
Nanti aku remove...kasi glamer sat..

awesome comments