A scribble of my mind and heart.....

Tuesday, April 22, 2014

LOVE, ALWAYS IN THE AIR

Terserempak dengan gambar Queen Elizabeth dan Prince Philips kat fb. Hmm... suka tengok sebab the looks and the smiles are still the same...


A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.


Photobucket

Thursday, April 10, 2014

SOMETHING I DRAW

This is something I draw using Paint. A Red Velvet Cupcake... my favorite!


Haaa... ni ada lagi satu, special untuk Kak Ida yang turunkan komen kat box.


Dan epal hijau yang mujurlah still nampak seperti Apple, bukan buah jambu...



Photobucket

Friday, March 21, 2014

PRAY FOR MH370

Terkesan dengan apa yang menimpa MH370 khasnya dan Malaysia amya...hati rasa sedih sungguh. Membaca spekulasi-spekulasi tidak bertanggung jawab juga buat hati sedih. Melihat rakyat Malaysia sesetengahnya yang mengkritik negara sendiri juga sedih. Saya ni bukanlah penyokong kuat kerajaan... cuma saya rasa adalah tidak patut kita sama2 mengutuk apa yang orang di atas sana lakukan...

Macam bila bapak kita buat salah, kita pakat2 ikut orang kutuk bapak kita. Macam tak kenalah kan? Walaupun kita tahu babak kita tu kadang2 tak berapa betoi jugak... entahlah. Itu pendapat saya la, orang lain saya tak tau.

Tadi ada baca apa yang Mufti Ismail Menk tulis pasai MH 370... Jom sama-sama kita renungkan. At this time of crisis, we should be together holding hand, not blaming each other and show the world how bad our country is... kankankan?



Ini pulak, something I try to write. Sekadar nak meluahkan rasa hati tentang apa yang berlaku... poem pendek belasahan.


Jom berdoa semoga Allah hijabkan segalanya dan persoalan terungkai.

Photobucket

Saturday, March 1, 2014

LAMA TAK MENULIS

Dah lama tak turunkan sebaris dua kat sini. Mood saya sudah terbang... hari ni teringat nak buang sawang kat blog. Nak share tentang petua...

1. Petua kecantikan


Ini petua pemberian kawan saya, katanya... boleh muluskan muka, jom kita pakat2 try naa....

Petua hari ini hanya bahan dari dapur.....Untuk mengurangkan bintik hitam dan melembutkan kulit serta menyerikan muka......serbuk soda bikarbonat.......caranya:. 
1. Basahkan muka dengan air suam2 kuku sehingga rata.... 
2. Campurkan sedikit serbuk soda ini bersama pencuci muka(jenis pencuci muka ikut kesesuaian)diatas tapak tangan sehingga sebati bersama beberapa titik air...... 
3 Terus oleskan di muka seperti amalan mencuci muka selama 30 saat...... 
4. Bilas dengan air biasa sehingga bersih.... 
5. Lapkan dengan tuala bersih..........amalkan penggunaan soda ini 3 kali seminggu..seeloknya pada waktu sebelum tidur,sebelum menggunakan toner dan pelembab muka...Selamat mencuba.

Sebenarnya soda bicarbonate ni banyak kegunaannya... macam2, kalau nak try yang selebihnya, klik kat
Sini

Photobucket

Monday, February 10, 2014

DOODLE...

Godek2 pakcik Gugel, belajar lukis doodle... lepas tu hook. Asala ada kertas kosong jer, nak mendoodle. Ni antar doodle yang dah berjaya dihabiskan...

First trial - Doodle the cats
As usual, kucing tu kan kesukaanku...



Doodle me


Doodle the dreams




Photobucket
awesome comments