A scribble of my mind and heart.....

Friday, May 16, 2014

POEM : RESAH IBU



Hari ini, kata ibu, 
dalam genang airmata di kedut usia,
Dia rindu pada ayah...
Rindu pada masa lalu,
pada rumah yang hanya tinggal sejarah,
pada kampung sudah berubah wajah,
pada tok, dan pada tokwan

Dalam getar bibirnya mengungkap rindu
Ibu mahu pulang...
ke suatu waktu yang di luar mampu
ke suatu ketika yang di luar batas masa

Rindu ibu dan pintanya...
diluar daya
mengundang basah mata
dan terkilan rasa...

Saya sayang mak ketat-ketat
Photobucket

Thursday, May 1, 2014

VIDEO KELAKAR

Jalan2 kat Youtube cari video ni... kelakarlah...




Photobucket

Wednesday, April 30, 2014

MAK


Sejak tak berapa sihat 2 minggu kebelakangan ni, ingatan mak tak berapa elok. Mak asyik nak balik rumah dia ( maybe mak membayangkan rumah dia zaman muda dulu- tanda2 senile). Kadang2 mak ok, kadang2 tak...

Semalam, again... mak tak boleh tidur. Cuba off lampu, kut2 mak nak tidur. Tapi mak pusing2 pegang2 kak mun then pegang2 saya...

Bila mak pegang Kak Mun, Kak Mun tanyalah...

Kak Mun : Mak pegang sapa ni?
Mak : Sapa tak tau... oghang hak dekat2 sini saja kut...
( Sejak siang dia tak ingat Kak Mun, tu yang buat Kak Mun sedih)

Selain saya dan Kak Mun, Tok Ah Syuhada pun tidur kat rumah juga, tapi masa tu dia dah bersiul, dah sampai Amareka...

Saya menyampuk kat sebelah depa...
Saya : Mak tak kenai ka sapa tu?
Mak : Tak tau...
Kak Mun : Cuba suluh hak dok bercakap tu, kenai dak sapa? ( dia maksudkan saya)
Mak ambik torch light, dan suluh muka saya, masa tu... saya sengih baik punya, saja jer nak usik mak...
Kak Mun : Ha... sapa dia tu?
Mak : Tah! Beghuk Mak Ye mana tak tau....

Erk! Dalam-dalam tak ingat... sempat juga mak pekena saya... nak gelak pun ada, sedih pun ada...



Photobucket

Tuesday, April 22, 2014

LOVE, ALWAYS IN THE AIR

Terserempak dengan gambar Queen Elizabeth dan Prince Philips kat fb. Hmm... suka tengok sebab the looks and the smiles are still the same...


A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.


Photobucket

Thursday, April 10, 2014

SOMETHING I DRAW

This is something I draw using Paint. A Red Velvet Cupcake... my favorite!


Haaa... ni ada lagi satu, special untuk Kak Ida yang turunkan komen kat box.


Dan epal hijau yang mujurlah still nampak seperti Apple, bukan buah jambu...



Photobucket
awesome comments