A scribble of my mind and heart.....

Sunday, May 1, 2011

PESTA BUKU (PBAKL)

Pesta buku ni, dah jadi macam yearly event untuk aku...mesti turun KL. Tahun ni, 22hb Mei, bertolak ke KL dengan mak. Kebetulan mak nak ziarah Kak Yam yang baru buat knee operation, ada problem dengan ligament dia. The operation was a successful one, boleh jalan immediately after that...on the same day.

23 hb, janji dengan Ris, Baliz, Cikna dan Ani Mat, tapi last minit...Cikna dgn Ani Mat tak dapat join. Sedih huhuhu....

Ini sebahagian dari buku yang aku beli, hmm..habih jugak few hundreds...tu pun puas menahan diri. Kebanyakannya genre misteri ler.


Actually, boleh kata seharian kat sana. Pusing2 beli buku, then berenti makan kat The Riverside...Ris belanja. Sempat jumpa Nik Fauziah ( Muslimah) kat situ, tapi sayang tak boleh sembang lama.

Then solat kat surau di situ. Subhanallah! Ramainya orang yang masih berebut untuk bersolat, walaupun kena beratur panjang untuk berwuduk dan bersesak diruang yang sempit. Bila tengok fenomena macam ni...rasanya, belum nazak lagi la kut condition Muslim kat Malaysia ni. Kami round kat situ sampai dekat pukul 9 PM.






Ni gambar masa makan2 kat The Riverside. Had my good time there, tapi, cuma makan yang simple2 jer.

Lepas habis second round, around 9 PM, Baliz cakap nak belanja makan makanan Yaman kat restoran Hadramawt, somewhere kat Jalan Imbi/ Jalan Ampang ( aku tak pasti), tapi kat deret kedai di Chulan Square. Sedap jugak makanan kat sini, something new untuk aku. Sambil makan asyik gelak...sebab Baliz ni kalau jumpa Ris, memang gamat.....sampai tak teringat nak snap gambar makanan dia yang unik tu.


Tak sedaq pun masa berlalu, pot pet pot pet... tau2 dah dekat pukul 11 PM. Kena hantar Baliz balik ke Damansara Damai. Depa bawak aku lalu Smart Tunnel. Hmm...first taim aku lalu kat sini terowong Smart. Hehe...Macam peghak jer.



Every time pi KL, rasa puas hati dan seronok sangat sebab dapat jumpa family and friends. Dapat juga release tension, bila asyik dok kerja jer tiap hari...

4 comments:

eni osman said...

salam kak khiroh..best pi sana kan...buku dpt disc byk dak?

pi la jln jln sementara ada rezeki dan sihat ni...he he...enjoy yourself...

nik said...

kak..
amboi sakan no..pkl 11 baru balik.. hehee.. tu la kan, tak dan nak borak lama2, lain kali kena set betul2 nak dating..hehhe..

Packy @ Mawar Merah said...

Eni,
Wassalam, kebanyakannya bg disc, ada juga bg Tshirt free. Tapi yang best tu...nak cari apa, senang la nak dapat. Cuma kena tau publisher dia jer.
Heheh...owg takder tgjwb lebih, ada free, atau bila rasa ting tong jer...kena la pi jenjalan.

Packy @ Mawar Merah said...

Nik...Haha, actually 12:30 baru sampai rumah. Jadi Minah Rewang sat la malam tu.
Sori noo...nak sembang lama2 pun tak buleh hari tu, ada kawan dok tunggu...lain kali nak dating ngan Nik lama2 sket la...

awesome comments