A scribble of my mind and heart.....

Thursday, November 3, 2011

SAMBIL MENYELAM, MINUM AIR

Nice view along the highway...perasan tak kat sudut kanan bawah sekali, itu bukan jalan retak ye, itu cermin kereta yang retak akibat terlanggar lembu few month ago...masih belum ditukar...

29 Okt 2011,
Aku ke KL lagi, ada bengkel penulisan dengan Puan Maria Kajiwa. Bengkel pada 30 Okt dekat IYC, Cheras. Kebetulan pula, Kak Ani (KA) balik ke kampung...so, aku pi rumah Kak Yam (KY). On the way...singgah rumah KA, tolong bagi makan kucing dia.

Dua ekor yang memang lepas bebas kat belakang rumah. Lagi dua ekor kitten dengan ibunya dekat depan rumah. Kesian! Kena tinggal...dah 2 hari tak ada makanan. Petang esoknya, bagi makan lagi sekali...lepas tu, tinggalkan remote gate dengan neighbor few door away. Dia dah setuju nak tolong bagi makan...

Kelaparan....
Lepas lunch, minta tolong Cikna tunjukkan jalan ke IYC. Dia dengan relanya nak bawa aku...lepas dapat green light dari Mr Hubbynya, Inche Razak. Senang aja dari Kota Kemuning nak ke sana...ikut KESAS.

Baliknya singgah beli Satay Kajang Haji Samuri kat RnR dan minum Jus Amra n Asam Boi....sedapppp. Balik makan dekat umah Cikna...dihidang dalam kompilasi pinggan mangkuk Satu Malaysia...hehe..macam2 bunga, macam2 style...janji buleh makan...


Good old friend...who is always there...
30 Okt 2011,
Saspen...but Alhamdulillah! Sampai ke IYC tanpa sebarang masalah. The workshop was fun and interesting, banyak sungguh ilmu yang dikutip. Macam selalulah, setiap kali pi...semangat aku mula berkobar-kobar semula. Dan...yang paling best, masa untuk memegang buku pertama...ANTOLOGI CERPEN TENTANG CINTA.....

My first baby, my small step.....
Tak tahu nak cakap...ada macam-macam rasa. Hopefully, aku boleh siapkan manuskrip Borgenvilla aku tu secepat mungkin....

Baby step by baby step, you have what you need right now to start moving in the direction of your happiest dreams. 


The secret to living the life of your dreams is to start living the life of your dreams today, in every little way you possibly can. 
Mike Dooley



2 comments:

eni osman said...

tahniah kak khiroh...nanti bila eni beli novel tu nak minta tolong kak khiroh bagi novelis2 yg lain sain sama boleh ka....all the best sis....:)

Packy @ Mawar Merah said...

Timokaceh Eni, Hahaha...nak sign semua mmg payah sebab bertaburan serata Malaya... Taakper, akan cuba diusahakan...tho cheh...tho cheh...

awesome comments