A scribble of my mind and heart.....

Tuesday, May 25, 2010

LANGIT MEMBIRU


This few days, on our northern side of Malaysia...the skies are so sunny,bright and blue, boleh kata almost everyday. Tiap hari kalau pandang langit tu, everywhere is blue and white, tengok bawah pulak with all the greenery surrounding the area....rasa cam nak nangis, melihatkan betapa cantiknya alam ciptaan ALLAH. So..selalunya, kalau nampak awesome scenery, without hesitation...I will reach for my Hand phone and captured that beautiful spot, selalunya bila sampai traffic light ler, but sometimes, if cant be helped, while I was driving a car...heee, jangan ikut ee..nanti kene saman.

Aku memang suka tengok awan dan langit yang cantik, yang membiru macam ni, atau pemandangan masa matahari terbenam...menakjubkan!!!. Kat sini aku muatkan 2-3 ayat Al-Quran tentang penciptaan langit dan bumi ....sekadar untuk renungan...



“Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi dan perbezaan malam dan siang adalah ayat (tanda) kepada orang yang mempunyai fikiran.” (Surah Ali-Imran: 190)




"Dan tiadalah Kami menciptakan langit dan bumi serta segala yang ada di antara keduanya sebagai ciptaan yang tidak mengandungi hikmah dan keadilan; yang demikian adalah sangkaan orang-orang yang kafir!" (Surah Sad, ayat: 27)





“Allah lah yang meletakkan langit di tempat yang tinggi tanpa tiang (sebagaimana) yang kamu lihat, kemudian Dia bersemayam di atas ´Arasy, dan menundukkan matahari dan bulan.” (Surah al-R´ad: 43)






A great photograph is a full expression of what one feels about what is being photographed in the deepest sense, and is, thereby, a true expression of what one feels about life in its entirety. ~Ansel Adams

2 comments:

EL MARIACHI said...

suka sangat kat n3 ni....siap dengan ayat al quran lagi...

Packy @ Mawar Merah said...

Salam El Mariachi...
Hahaha...sekali sekala berangan nak jadi ustazah..takpa kut. Ok jugak untuk memperingati diri sendiri dan untuk renungan orang lain...

awesome comments