A scribble of my mind and heart.....

Tuesday, May 4, 2010

REUNION (USM/ PHARMACY)

Semua nampak muda, macam student dulu2, however...saiz berubah ler..

Selepas hampir sebulan buat arrangement, on the 1st mei 2010, the 4th reunion for USM Pharmacy student batch 1992 was successfully organized at Nabilah's house kat Taman Subang Permai, Shah Alam. Antara yang hadir selain aku, Ris dan Nabilah ialah Saadah, Baliz, Ani Mat, Mastura, Maria, Kak Cik, Aini, Umie dan orang2 lelaki diwakili oleh Zul Yahya, Bahari, Burn dan Zul Mat.

Aku bertolak dari Penang lebih kurang pukul 8 pagi dan sampai ke rumah Nabilah about 12 pm, Baliz dan Ani Mat dah siap menunggu...hee, kene leter dengan Baliz sebab dia tunggu dari pukul 10 pagi. Then Ris datang dengan Mas, Kak Cik dan Burn. Kelam kabut jugak pi fetch Bahari dan Zul Mat ( yang terbang dari Kelantan semata-mata untuk jumpa kawan2, thanks...kami sangat2 berbesar hati).



Ini antara makanan yang disediakan, belum penuh nie...aku dan Ris share sediakan nasi minyak dan lauk pauk, Nabilah tempah mee rebus, Baliz dan Ani Mat bawa Kek dan fruit tart, Aini goreng mee mamak...dan Maria dengan Ubi cicah sambal ikan bilis beserta makanan keringnyer...



Ni pulak Hubby Nabilah yang sporting tu, Mr Razak, terimakasih ler sebab memberi ruang dan masa kat kami, yang kalau berjumpa tu jadi lupa diri...sebelah Razak, yang pakai baju hitam tu Zaiton, yang datang dengan hubbynyer Najib ...both are ex-USM jugak tapi course Sains komputer. Kebetulan dia stay somewhere kat umah Nabilah, dijemput juga untuk memeriahkan majlis.


Ini Tuan rumah, Nabilah ( Cikna) dan Aini, masa orang sibuk dok snap gambar ramai2, termiss Aini sebab dia masuk solat Asar. Aini ni dah gantung lesen farmasi, dia aktif dalam bidang insuran Takaful dan dah consider jutawan...duit berkepok-kepok dalam bank...alhamdulillah, kawan2 berjaya dalam hidup.

Majlis dimulakan lebih kurang lepas zohor sampai ke pukul 6 pm...meriah sungguh, especially dengan gelagat Umi, Aini dan Zul Mat. Jom layan gambar lain.







Sebelum balik, sempat lagi posing beramai-ramai kat depan umah Nabilah, sedih pulak nak berpisah...tak tau berapa tahun pulak akan ada the next reunion...cuma dalam dok happy, terlupa satu agenda untuk adakan tahlil untuk arwah Mahyuddin yang mendahului kami dipanggil Ilahi 2 tahun lepas...may be next reunion, kene pastikan ada agenda mengenang mereka2 yang telah pergi....








I value the friend who for me finds time on her calendar, but I cherish the friend who for me does not consult her calendar.

Till the next Reunion...with more friends, of course....

8 comments:

kak cik said...

yang baju purple tu sape ye, semangat petul saiznya. he he he

Packy @ Mawar Merah said...

Salam Kak Cik,..saper tu, aku pun rase cam kenal jer...tapi haritu dia malu2 sket, sebab mai ngan hubby...hehehe....

farmasiultracare said...

Cam Datin jer..haih ..kwn2 aku ni..bila masuk 40an jer..gaya..jadi cam Datin.esp yg keje gomen...tapi Sade n Packy..maintain rock kapak..

rokiahismail said...

salam...wah..best nampak...byknya makanan..tak padan ngan orang..hehe..tu yg saiz bertambah tu..jgn mare...bilalah kita punya reunion nak jadi nih...dok bertangguh je..

Packy @ Mawar Merah said...

Cikna...aku ngan Sade ni, memang merendah diri, takmo jadi Datin aih..hehehe. Aku maintain rock, sebab takleh tinggai seluaq Jin aku...

Packy @ Mawar Merah said...

Salam Kiah, best giler tau dak...mulut2 semua orang buat 2 kerja dalam satu masa...tak berenti bercakap dengan tak berenti mengunyah....
Jom kita buat untuk ex-USM dengan rakan FB...dalam perancangan nih.

inahar ali said...

fuiyooo..best woo dpt geder cenggini ek packy!! nnti kita wat reunion ex usm92 la pulak..kumpul reramai..sure gempak gilos kan!! waduh rindunye kt kengkawan lama kan!!

Packy @ Mawar Merah said...

Ina...fuiyooo...memang best giler, nanti kita buat macam hang kata tu. Ramai geng kita around KL ni, aku rasa before end of this year..kita buat untuk ex-USM especially utk batch kita...jadikkk jgn tak jadikkk...

awesome comments