A scribble of my mind and heart.....

Wednesday, June 30, 2010

BUTA BUTA JER.....

BUTA BUTA JER aku kene bayar RM 4 per SMS untuk something yang aku tak perlu. Grrr.... geram betul. Sebelum ni dah banyak kali aku dapat sms bunyinyer ' Sila taip.....dan hantarkan ke......untuk aktifkan GPRS anda segera' . Banyak kali ignore tapi masih sampai...ish, penting sangat ler kut. So I did what the SMS asked me to do lah..hmm, aku ler mangkok, pi dok ikut pasai apa pun tak tau.

Right from that very moment, tiap2 hari at least 2 sms was sent to me...tahkerpenama punya sms pun tak tau...tak berguna langsung. Then dengar kawan cakap those kind of sms, kalau tak buka pun akan kene charge 30sen...so might as well aku pi block. Bila pi Maxis...I was told that instead of 30cent, it cost me RM 4....kalau ikut kiraan, dah dekat RM100 ler aku kene. Binawe betul larrr...Grrrrr...

Sekadar peringatan dan panduan untuk orang lain.

4 comments:

kak cik said...

ikut hati yang radang,aku tak halalkan duit aku yang orang tu amik dengan cara tu. banyak sebenarnya sms gitu,tetiba je masuk tapi kita di chargenye.memang tak halallah rezeki gitu.

Packy @ Mawar said...

Kak Cik, aku pun tak nak redha dengan duit aku yang depa ambik lagu tu. Sakit ati aku...orang maxis tu selamba jer cakap "a wud advise u to cancel this since it will cost u rm 4'. Tapi mmg la aku pi pasai nak kansel...yang depa dok dapat no kita on the first place...sapa bg info, bukan Maxis ker...Grrrrr

rokiahismail said...

hehe..kelako la Kak Packy...
kita lak x pernah layan sms cam2..tapi, tapi adalah pulak yg terover...pandai guna application ntah apa2 kat hp 2...kes salah main nih...adalah charges ntah apa2...sikecik 2...tekan2 hp..

Packy @ Mawar said...

Kiah..hahaha..selalu pun tak layan, tapi haritu pi gatai tangan dok layan..tu la agaknya depa dok pulun hantaq wpun tak dilayan..buat kita rasa benda tu may be penting...

awesome comments