A scribble of my mind and heart.....

Friday, September 2, 2011

RAYA 2011

Hari Raya Tahun ni, jatuh pada 30 Ogos 2011. Hari Selasa. Alhamdulillah! Sudah berjaya melaksanakan tanggungjawab sebagai Muslim untuk rukun Islam ke 3...entah sempat atau tidak bertemu Ramadhan di tahun hadapan.

Mulanya, macam tak bersemangat nak beraya, sebab kebanyakan ahli keluarga tak beraya kat rumah. Kak Yam and Kak Ani, tak balik, Abang Mat pulak...Raya kat Kelantan.Tapi Alhamdulillah! Sebab last minutes, kak Ani and family balik juga ke kampung...

Raya pun...tak sempat nak snap foto banyak2, manage to captured a few...so, upload ajalah kat sini, untuk kenangan nanti...


Raya Pertama,
Every year buat lontong, tapi this year...tak prepare apa2, so...orang datang, jamu kueh raya jer la....

Sebahagian Biskut Raya yang sempat dibuat...
Ini pulak, gambar anak2 penakan yang sempat disnap...tak banyak, dan tak semua yang ada pun. Alhamdulillah! Raya tahun ni tetap meriah macam selalu... 

Fitri, Haris dan Bang Syam

Fitri dengan Haris a.k.a. Ayis go tool

Kotat...nama fesbuknya Uciha Tartariatas

Nadia, Fatin, Haris dan Nora

Haziq and mom's ( younger sister, cikma)
Basam and Nora...
Macam biasa, tiap2 tahun...rumah kami memang ramai pengunjung. Jadi, tak sempat nak pi mana2...cuma dok kat rumah dan layan tetamu jer. Dari pagi sampai petang...penat tak tau nak habaq. Tapi Alhamdulillah! Penat2 pun Happy...

2 comments:

eni osman said...

salam kak khiroh...raya rumah kampong lagi seronok dari rumah taman tau...kirim salam dkt dik ma dgn anak menakan uciha tartariatas...he he...amboi nama dia...

Packy @ Mawar Merah said...

Hehe..Eni Osman,
Raya kat kampung...meriah..hahaha
Dikma yang makin berisi tu, insyallah...akan sampaikan salamnya nanti. Uciha tu...entah mana dia dapat nama tu...Kak Kiroh pun tak tau la...

awesome comments