A scribble of my mind and heart.....

Thursday, July 22, 2010

MEETING FRIENDS

Ex-Georgians
Last week minggu jumpa kengkawan...on the 11th of Julai pi Penang Island jumpa Arn. Kebetulan Arn balik untuk birthday bapak dia...lone ranger, without hubby and kids ( dia selalu refer this to ' unlimited visa and time' punyer condition). So, kami pi terjah dia kat Equitorial Hotel, Bukit Jambul. Bertolak dengan Lin dan anaknya Anis dari Kepala Batas, pick Sanah kat Bridge Tol then jumpa Masni kat Hotel. Siap bawa buah starfruit, kuah rojak Mak Bee, jeruk campuran dan tit bits...untuk pederas gear nak gebang nanti.


Ni gambaq all the makciks without me lah, tak sedaq bila depa snap photo ni, sebab aku ketiduran akibat kepenatan kesan dari kenduri anak sedara hari sebelumnya. Dalam dok gebang tu aku buleh terlelap, depa candid curi gambaq aku tidoq cantikkk punya...nasib baik si Lin tak upload masuk Fb, kalu tidak haru...pos maut tu.

Seronok jumpa kengkawan...ingat nak pi till afternoon jer, tapi ghalit makan2, sembang2 sampai pukul 4pm baru balik. Rushing balik gaya Packy Shumacher sebab kena pick kucing2 yang aku antar veterinar untuk kasi....hari yang memenatkan, tapi enjoyyyy...

Ex-USM
On the 17th Julai pulak...Liza Yahya ex USM and co-Pharmacist turun dari Pahang jumpa anak buah dia kat USM Transkrian. Alang2 member dah sampai dari jauh walaupun diberi short notice..aku pi terjah jugak ler. Itupun lepas closed shop dalam pukul 9:30 PM baru gerak.

Aku tak berapa familiar dengan area Parit Buntar ni, pastu malam pulak..so, anak sedara Liza tunggu kat gate USM dan follow dia sampai Damai Hotel. Malam tu lepak dengan Liza kat sana. Gebang2 tentang masalah 'negara' dan sessi melepaskan tension sampai dinihari. The next morning breakfast dengan Liza and anak2 sedaranya, lepas antar one of them kat Bus terminal, Liza off back to Pahang dengan kereta anak buahnya dan aku balik umah....walaupun sat jer jumpa, quality time ler kiranya, and its so good to be able to meet friends and shared something about life.

Sempat jugak posing depan Bus Terminal, si Liza siap dok sembunyi belakang aku...tak nak nampak whatever excess..hehehe...aku pun kembangs jugak, so tak kisah ler. Bila tengok balik image dalam phone Liza cakap " Hahaha...certified true copy of the makciks". Apa nak dikato, memang dah tua pun.

4 comments:

kak cik said...

tetiba je makcik tu g penang.tp tak heran jg sbb anak sedara dia duk study kat ipt merata.tabik

Packy @ Mawar Merah said...

Salam Cik,
Ye lah tetiba jugak dia call aku bgtau nak mai one day b4. Aku main terjah jumpa dia...tapi berbaloi-baloi ler, sebab tau ajer ler bila jumpa..pot-pet-pot-pet...tak sedaq tau2 dah nak parted.

Watierman, rmanbkr said...

La dah dekat atas bukit rumah Akak nape tak singgah!!! Meh datang ambik resepi apam lenggang !

Packy @ Mawar Merah said...

Salam Kak, Hehehe...dekat ee..dengan umah akak? Takper lein kali saya pi terjah...naik bukit jambul tu saya laung...hehehe.
Nanti nak pi amek resepi apam lenggang tu....Daa...

awesome comments